Lívance s ovesnými vločkami

leaf image

Zakousněte se do nadýchaných lívanců, jejichž základ tvoří celozrnná ječná mouka a ovesné vločky. Ječné lívance tak mohou být vynikající snídaní na začátku náročného dne nebo vydatným hlavním jídlem. Nejsou doslazovány cukrem, ale přesto jsou slaďoučké. Jemnou sladkost jim totiž dodává přirozeně sladká syrovátka.

Doba přípravy20 minut
Počet porcí5
Recept Lívance s ovesnými vločkami

Ingredience:

1 balení směsi Ječné lívance s ovesnými vločkami

špetka mořské soli
skořice
džem
moučkový třtinový cukr

Postup:

  1. Směs vsypeme do mísy, zalijeme 350 ml studené vody a dobře promícháme. 

  2. Těsto necháme 5 minut odpočinout. 
  3. Na rozehřátém lívanečníku nebo pánvi potřené olejem lijeme těsto tak, aby vznikly cca 1 cm vysoke lívanečky. 
  4. Smažíme při střední až nižší teplotě po obou stranách dozlatova. 
  5. Lívanečky podáváme dle rodinných zvyklostí - pomazané džemem, sladkým tvarohem nebo posypané třtinovým cukrem a skořicí.

35 min
Recept Datlové cookies s rozinkami
Datlové cookies s rozinkami

Sušenky vhodné jako svačinka s mléčným koktejlem.

ČÍST
60 minut
Recept Letní ovocný koláč
Letní ovocný koláč

Osvěžte se šťavnatým koláčem s čerstvým ovocem rozpečeným ve vanilkovém krému...

ČÍST

Produkty pro recept:

390 g
Zwergenwiese Džem malinový 225g BIO
Zwergenwiese Džem malinový 225g BIO
281 g
PROBIO Lívance ječné s ovesnými vločkami 250g BIO
PROBIO Lívance ječné s ovesnými vločkami 250g BIO

59 Kč

1005 g
Country Life Sůl mořská hrubá Atlantik 1 kg
Country Life Sůl mořská hrubá Atlantik 1 kg
50 g
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO

59 Kč

404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO

63 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení