Spojení sladkého moučníku a mírně nakyslé, šťavnaté rebarbory by rozhodně nemělo chybět v repertoáru vašich letních moučníků. Je to dezert jako stvořený pro odpolední posezení na prosluněné zahradě či terase.
700 g očištěné rebarbory |
300 ml vody |
1 vanilkový lusk (bez semínek) |
50 g cukru krupice |
šťáva z ½ citronu |
225 g hladké mouky |
25 g mletých mandlí |
2 lžíce moučkového cukru |
140 g chlazeného másla |
1 žloutek |
1 – 2 lžíce studené vody |
Krém: |
250 ml plnotučného mléka |
semínka z 1 vanilkového lusku |
4 žloutky |
2 lžíce cukru krupice |
1 lžíce kukuřičné mouky |
1 lžíce hladké mouky |
100 ml tučné smetany |
Rebarboru nakrájejte na 5 cm dlouhé kousky.