Hummus - cizrnová pomazánka ke grilování
Hummus – pomazánka z cizrny, kterou si snadno připravíme mixováním s olivovým olejem, česnekem a sezamovou pastou (Tahini).
Ingredience:
Plechovka naložené cizrny |
Vrchovatá lžíce sezamové pasty Tahini |
2 stroužky česneku |
Sůl, pepř |
0,5 dcl olivového oleje |
Šťáva z 1/2 citrónu |
Římský kmín |
Sušená rajčata |
Postup:
- Postup je velmi jednoduchý.
- Do mixéru dáme cizrnu, česnek, sůl, pepř, kmín, olivový olej a šťávu z citronu. Sekacími nástavci mixujeme tak dlouho, až vznikne hladká hmota. Pokud se vám hummus zdá moc hustý, přidejte trochu láku z naložené cizrny.
- Hummus nechte uležet dvě hodiny v lednici a podávejte potřený Tahini pastou a zakápnutý olivovým olejem. Pastu Tahini si můžete jednoduše vyrobit - pouze rozmixujete sezamová semínka s olivovým olejem v poměru 5:1. Můžeme chutně doplnit sušenými rajčaty.