Bezlepkový pita chléb

leaf image

Super věc na cesty - svačinka z bezlepkové pity, do které vložíte libovolnou náplň. Pitu oceníte i jako přílohu k hummusu, salátu či grilovanému masu.

Doba přípravy90 minut
Počet porcí6
Recept Bezlepkový pita chléb

Ingredience:

1 1/4 šálku (140 g) čisté celozrnné ovesné mouky

1/2 šálku (95 g) bramborového škrobu
1/3 šálku (45 g) kukuřičního škrobu
1/3 šálku (50 g) tapiokového škrobu
2 polévkové lžíce (18 g) jitrocelového prášku
1 polévková lžíce (8 g) chia semínek
1 polévková lžíce (10 g) droždí
1 lžička (5 g) třtinového cukru
1 lžička (5 g) soli
1 šálek teplého mléka
1 velké vejce
1/4 šálku slunečnicového oleje
1 lžička jablečného octa
rýžová mouka na válení

Postup:

  1. Navažte ovesnou mouku, bramborový škrob, kukuřičný škrob, tapiokový škrob, jitrocelový prášek, mleté chia semínko, droždí, cukr a sůl do misky od mixéru. Promíchejte metlou.

  2. Zvlášť ušlehejte mléko, vejce, olej a ocet.
  3. Přidejte mokré přísady do suchých a promíchejte při střední / nižší rychlosti po dobu 5 minut. To umožní jitrocelovému prášku a Chia semínku absorbovat kapaliny a těsto se zahustí.
  4. Připravte si 3 pečící papíry. Těsto rozdělte na 6 kusů, z nichž každý je mírně větší než golfový míček. Lehce posypte rýžovou moukou pracovní plochu a horní části těsta. Zválcujte těsto do 15 cm kruhů, otáčejte často tak, aby se nelepilo k pultu. Umístěte vyválené těsto na připravené pečící papíry. Opakujte, dokud nebudete mít 6 pita placek (2 pity na jeden list).
  5. Přikryjeme pity potravinovou fólií a necháme odpočívat 1-1 1/2 hodiny.
  6. Umístěte těžší plech na pečení do trouby a předehřejte ji na 230 stupňů . Je velmi důležité mít hodně horkou troubu, tím se právě pita při pečení nafoukne.
  7. Poprašte dvě pity vodou a opatrně je položte na horký pečící plech. Nechte péct po dobu 5-7 minut, nebo dokud nejsou naduté a lehce opečené.
  8. Opatrně vyjměte pity z trouby a zabalte je do čisté suché utěrky, aby zůstaly měkké.
  9. Opakujte se zbývajícími pitami.
  10. Podávejte nejlépe čerstvé a teplé.

60 minut
Recept Jahodový crumble
Jahodový crumble

Crumble je původem z Británie a nenajdete v něm žádné těsto. Spodní část je plná ovoce a vrchní tvoří křupavá drobenka. ..

ČÍST
15 minut
Recept Matcha Cotta
Matcha Cotta

Baječný dezert, který budete mít hotový za pár minut. Navíc nebudete zpytovat svědomí kvůli vysokému obsahu kalorií.

ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
Tapioca puding Mouka tapioka 400g
Tapioca puding Mouka tapioka 400g
100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g
860 g
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
125 g
Dr. Popov Psyllium rozpustná vláknina 100 g
Dr. Popov Psyllium rozpustná vláknina 100 g

135 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

20 Kč

408 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g

49 Kč

230 g
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BIO
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BIO

59 Kč

304 g
PROBIO Ovesná mouka celozrnná instantní 300g BIO
PROBIO Ovesná mouka celozrnná instantní 300g BIO

43 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení