

PROBIO Mouka na špaldový piškot, bublaninu a jiné letní pečení 1 kg Bio
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Směs mouk v ideálním poměru na přípravu vláčného piškotu, letních ovocných bublanin a dortíků. Směs tvoří z 1/3 špaldová celozrnná mouka, která dodá moučníkům potřebnou vlákninu a sytost. Polohrubá mouka pšeničná těsto nakypří a dodá mu lehkost. Mouka je vhodná nejen na piškoty a bublaniny, upéci z ní můžete i bábovku i jiné moučníky, třeba kynuté buchty nebo rohlíky jsou z ní vynikající.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Naše špalda je "ryzí". To znamená, že používáme pouze původní, ryzí odrůdy pšenice špaldy, která už je v dnešní době mnohdy bohužel také vyšlechtěná na výnos - na úkor chuti a kvality.
O produktu
Směs mouk v ideálním poměru na přípravu vláčného piškotu, letních ovocných bublanin a dortíků. Směs tvoří z 1/3 špaldová celozrnná mouka, která dodá moučníkům potřebnou vlákninu a sytost. Polohrubá mouka pšeničná těsto nakypří a dodá mu lehkost. Mouka je vhodná nejen na piškoty a bublaniny, upéci z ní můžete i bábovku i jiné moučníky, třeba kynuté buchty nebo rohlíky jsou z ní vynikající.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Naše špalda je "ryzí". To znamená, že používáme pouze původní, ryzí odrůdy pšenice špaldy, která už je v dnešní době mnohdy bohužel také vyšlechtěná na výnos - na úkor chuti a kvality.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1459 kJ |
Tuky | 1.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 68 g |
z toho cukry | 1 g |
Vláknina | 6.9 g |
Bílkoviny | 12 g |