Wakame - druh mořské řasy

leaf image

Mořské řasy jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně a patří k výživově nejhodnotnějším potravinám. Obsahují 15krát více minerálů než běžná zelenina. Kořeny řas se nalézají až 7000 metrů na dně oceánů, v půdě, která je považována za nejúrodnější na světě.

wakame


Tělo mořských řas je tvořeno jednobuněčnou nebo mnohobuněčnou stélkou a vyskytují se v oblastech, kde může probíhat fotosyntéza.

Mořské řasy čistí organismus od toxických látek, od radioaktivity a zlepšují průchodnost cév. Jsou také vynikajícím zdrojem jódu a dalších stopových prvků. Jsou plné kvalitních bílkovin, uhlovodanů a látek, které neutralizují kyseliny v organismu. Mají také schopnost rozpouštět tuky a hleny a také snižují hladinu škodlivého cholesterolu.
Existuje několik typů řas a dnes si představíme řasu wakame. Jedná se o dlouhou řasu, která roste u ostrova Hokkaidó. Sklizeň probíhá od února do června za pomoci dlouhých háků. Po sklizni se musí namočit do vařící vody, poté do studené a nakonec se musí sušit.

Tento druh řasy má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, hořčíku, jódu, vápníku, železa a sodíku. Wakame čistí krev a upravuje krevní tlak. Je také dobrá na prevenci a léčbu rakoviny.
Wakame řasu můžete přidávat do polévek, omáček, nebo si jí můžete přidat do salátu, který jsme pro vás připravili ve zdravých receptech.

Věděli jste, že mořské řasy mají omlazující a zkrášlující účinky?

Připravte si s námi lahodný salát z mořské řasy Wakame.



Přebráno z OnaDnes.cz.

Fotografie přebrána z:Flickr.

Článek 6 potravin pro krásu
6 potravin pro krásu

Péče o krásu začíná už na talíři - to, co jíme, se projevuje na vzhledu naší pleti. Co tedy konzumovat, aby z toho měla ..

ČÍST
Článek 4 potraviny a drinky, díky nimž zahájíte podzimní detox
4 potraviny a drinky, díky nimž zahájíte podzimní detox

Valí se na vás špatná nálada, podzimní únava, nebo deprese? Udržte si dobrou náladu ještě z léta díky detoxikaci těla! M..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení