Vyzkoušejte mě – jsem sójové mléko

leaf image

Sója je zajímavou plodinou. Obsahuje vysoký podíl bílkovin. Pro naše tělo jsou nejcennější kvalitní aminokyseliny, dále pak vláknina, vitamíny řady B a minerály (vápník, fosfor, hořčík). Vysoká výživová hodnota sóji předurčuje tuto plodinu k přípravě velkého množství produktů. Zejména v asijské kuchyni se hojně používají sójové omáčky (tamari, teriyaki, shoyu), sójové mléko, tempeh, tofu, sójový olej, natto, sójová mouka a další. I u nás se už tyto výrobky používají docela často. Podívejme se dnes na sójové mléko.

Článek Klíčky plné zdraví
Klíčky plné zdraví

Je to malý zázrak - mrňavé suché semínko či zrníčko se během pár dnů změní v drobnou čerstvou zeleninu, nabitou vitamíny..

ČÍST
Článek Den svatého Patrika: Oslavy jara v irském duchu
Den svatého Patrika: Oslavy jara v irském duchu

Zatímco my čekáme s oslavami jara na Velikonoce, Irové slaví jeho příchod už v půlce března. Na Den svatého Patrika celé..

ČÍST

Produkty z článku:

1085 g
Isola BIO Sojový nápoj přírodní 1 l
Isola BIO Sojový nápoj přírodní 1 l

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení