Slané vánoce I - ano, ale šetřete se solí

leaf image

V mnoha domácnostech se už začalo péct vánoční cukroví. Je to hezká tradice a tradice se mají dodržovat. My se dnes ale nevrhneme do sladkých dobrot, naopak naladíme se na notu slanou. V některých rodinách patří vedle sladkého cukroví i to slané na štědrovečerní stůl, ale většina z nás ho má spojeno se Silvestrem a oslavami Nového roku. Pojďme si tedy upéct něco slaného.

WHO označila sodík (sůl), cukr a transmastné nenasycené kyseliny jako největší příčiny civilizačních chorob. A právě na tyto nemoci umírá každý třetí Čech.

Maruška v pohádce měla sůl nad zlato, tak jen opatrně s tím množstvím. V pokračování našeho článku si povíme o tom, čím sůl nahrazovat, jaké jsou druhy a jak se získává.
A teď už jen přejděte na stránku receptů.
Příjemné slané pečení.

Ing. Pavlína Žďárková
Specialista na výživu

Článek Klíčky plné zdraví
Klíčky plné zdraví

Je to malý zázrak - mrňavé suché semínko či zrníčko se během pár dnů změní v drobnou čerstvou zeleninu, nabitou vitamíny..

ČÍST
Článek Miřte čajem přesně
Miřte čajem přesně

...upravuje krevní tlak, odstraňuje poruchy srdce, bolesti hlavy, poruchy potence, posiluje zrak, léčí kožní problémy, c..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení