Co možná nevíte o RAW food

leaf image

RAW food, nebo-li syrová strava, je jídlo, které neprošlo tepelnou úpravou a je mnohem zdravější, než jídlo vařené, pečené, nebo smažené, atd… Mezi základní přípravy raw jídel je klíčení, mixování a vysoušení do 42°Celsia. 

Article
 

Jak raw strava působí na člověka? Jelikož raw strava se připravuje ze živých potravin, tak se do organismu se dostává maximum vitamínů a enzymů, které dobře podporují trávení. Lidské tělo se při trávení syrových potravin okamžitě čistí a zkvalitňuje se i složení krve, to se pozitivně projevuje na všech orgánech. 

Dalším dobrým důvodem, proč začít s RAW stravou je ten, že detoxikuje organismus a posiluje imunitu. A to jen díky tomu, že jídla z tepelně neupravených potravin obsahují velmi hodně vitamínů, enzymů, antioxidantů, vlákniny, minerálů a mnoho dalšího. 

Éčka, umělé konzervanty, zvýrazňovače chutí, barev, aroma a náhradní sladidla v RAW food nenajdete! RAW strava je na 100 % přírodní a velmi zdravá. A co naopak v RAW stravě najdete? Enzymy, vlákninu, bílkoviny a mnoho vitamínů.

Pokud se chcete pustit do RAW stravování, musíte vědět že, RAW je jen součást jídelníčku. Doporučené maximum je přibližně okolo 75 %, protože podstatnou část tohoto stravování tvoří jen zelenina a ovoce.

Tento styl stravování je vhodný pro každého člověka a doporučuje se i při různých onemocnění. Začít můžete například s RAW tyčinkami nebo snídaňovými směsmi.

Článek 5 superpotravin, které (možná) ještě neznáte
5 superpotravin, které (možná) ještě neznáte

Také si dáváte do nového roku předsevzetí? Pokud ano, letos byste do nich rozhodně měli zahrnout konzumaci superpotravin..

ČÍST
Článek Co všechno lze vyrobit z obilí
Co všechno lze vyrobit z obilí

Z obilí a jiných obilovin se toho dá vyrobit mnohem více než všem známá mouka a vločky. Protože jetoho fakt hodně, přiná..

ČÍST

Produkty z článku:

53 g
Bombus Raw Energy tyčinka pomeranč a kakaové boby 50g
Bombus Raw Energy tyčinka pomeranč a kakaové boby 50g

29 Kč

51 g
Lifefood Lifebar Protein bio tyčinka jahodová 47g
Lifefood Lifebar Protein bio tyčinka jahodová 47g
300 g
Iswari Bio Snídaňová směs acai + banán + jahoda 300g
Iswari Bio Snídaňová směs acai + banán + jahoda 300g
90 g
Lifefood Life Crackers Italské 90g Bio
Lifefood Life Crackers Italské 90g Bio

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení