Která přírodní afrodiziaka opravdu fungují?

leaf image

Afrodiziaka využívali lidé odpradávna. Různým rostlinám připisovali vliv na sexuální touhu, a proto je přimíchávali do jídel nebo z nich připravovali nápoje lásky. Ostatně už samotný název afrodiziaka napovídá, že byla pojmenována po řecké bohyni lásky Afroditě. Která přírodní afrodiziaka jsou (i lékařskými studiemi) považována za nejúčinnější?

Article

Maca – peruánská Viagra


Oblíbená rostlina starověkých Peruánců si před pár lety našla cestu i do českých domácností a od té doby její obliba roste. Má příjemnou chuť, a tak se hodí do smoothie, sladkého pečiva, müsli tyčinek, snídaňových kaší, ale vypít ji můžete i jen tak rozmíchanou ve vodě. Aby se dostavil její účinek, měli byste si ji dopřát denně po dobu 2 týdnů. Kromě toho, že povzbudí vaše libido a zcela prokazatelně vylepší vám nebo vašemu partnerovi spermiogram, vám maca zvedne také náladu, protože působí jako přírodní antidepresivum. Ideální přírodní doplněk pro páry plánující rodinu.

„Návyková“ čokoláda


Za pozitivním účinkem čokolády, co se zvýšení milostné touhy týče, stojí kakaové boby. Ty však nechutnají tak dobře jako sametově jemná čokoláda, kterou si užijete nesrovnatelně víc. Kakao obsahuje flavonoidy podporující krevní oběh a "drogu zamilovaných" fenylethylamin. Proto se při mlsání čokolády cítíte tak blaženě. Dopřejte si bez výčitek tabulku skvělé čokolády nebo si připravte pro večer ve dvou čokoládové fondue.

Účinné koření


Pro koření s afrodiziakálními účinky nemusíte běžet do specializovaného obchodu, stačí otevřít skříňku v kuchyni. Je to v podstatě jakékoliv koření, které prohřívá organismus a prokrvuje pohlavní orgány, a ještě pár dalších bylinek. Jakmile sáhnete po chilli, zázvoru, muškátovém oříšku,pepři nebo skořici, nemůžete se splést. Afrodiziakálně na lidský organismus působí také vanilka, koriandr, petržel a skvělou účinnost šafránu na erektilní dysfunkce potvrdily dokonce lékařské studie. Uvařte si třeba voňavý masala chai.

Všemocný ženšen


Do hledáčku odborníků se dostal také pověstný asijský všelék - ženšen. Během klinické studie v roce 2009 užívala testovací skupina mužů a žen ženšen, kontrolní skupina dostávala jenom placebo. Účastníci výzkumu z první skupiny, kteří ženšen konzumovali, referovali zlepšení poruch erekce a zvýšení sexuální touhy. Ženšen kromě toho odstraňuje únavu a napomáhá celkové vitalitě. Vyzkoušejte třeba ženšenové kapky nebo čaj se ženšenem.

Med – víc než sladidlo


Minerály obsažené ve včelím medu podle studií zvyšují hladinu testosteronu v krvi. Právě tento hormon zvyšuje u mužů i žen chuť na milování. Smíchejte denně 1-2 čajové lžičky medu s menší hrstí ořechů, a podpořte tak účinky medu vitamínem E obsaženém v olejnatých semenech. Účinky byste měli pocítit už po týdnu. Vychutnat med si můžete i v oblíbeném nápoji starých Slovanů, v medovině, kterou hojně popíjeli na svatbách a které novomanželé dostali tolik, aby ji mohli pít denně ještě celý měsíc po svatbě a přinesli tak své rodině plodnost.

Článek Kvašená zelenina - PICKLES
Kvašená zelenina - PICKLES

Pickles je kvašená zelenina. U nás známá hlavně jako kvašáky – rychlokvašené okurky nebo kysané zelí. Dnes se však dělá ..

ČÍST
Článek Vyhlašujeme válku vánočnímu cukroví!
Vyhlašujeme válku vánočnímu cukroví!

Rozhodli jsme se, že společnými silami s Vámi vyhlásíme válku kilům, které jsme nabrali nejen mezi svátky. Chceme totiž ..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení