6 potravin pro krásu

leaf image

Péče o krásu začíná už na talíři - to, co jíme, se projevuje na vzhledu naší pleti. Co tedy konzumovat, aby z toho měla prospěch i vaše pokožka? A víte, že spousta běžných potravin se dá použít i k péči o pleť?

Article

Olivový olej: tekutý zázrak
Čistý, zastudena lisovaný olej dokáže proniknout hluboko do pokožky, kde váže vlhkost. Ta vypíná pleť a chrání jí před tvorbou vrásek. Obsažený přírodní vitamin E podporuje elasticitu a odolnost pokožky. Dokonce i citlivá pleť snáší tento rostlinný olej velmi dobře, protože působí protizánětlivě a hojivě. Dopřejte si ho k večeři v zeleninovém salátu a před spaním si udělejte olivový zábal na ruce - vaše tělo vám poděkuje.

Syrovátka: hladká pleť i štíhlá postava
Syrovátkový nápoj vám pročistí střeva, podpoří tvorbu střevní mikroflóry a příznivě ovlivní hladinu cholesterolu.
Vaše pokožka bude hladká a hebká, když přimícháte do vany 200 až 300 g syrovátky, a v takovéto koupeli si poležíte zhruba 20 minut. Syrovátka a vitamíny v ní intenzivně pěstí vaše tělo, vyhladí kůži a podpoří přirozené regenerační schopnosti.

Zelený čaj: pro detoxikaci kůže
Zelený čaj je známý svými silnými anti-agingovými vlastnosti. Bojuje proti stárnutí kůže, zmenšuje viditelnost vrásek. Polyfenoly, které jsou v něm obsažené, pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály, které mohou způsobit výrazné poškození pokožky a urychlit proces stárnutí. Podle některých studií může dokonce působit i jako prevence rakoviny kůže. Mezi jeho další kosmetické účinky patří schopnost odstraňovat toxiny z kůže, léčit skvrny a zmatňovat jizvy, a také podporovat kožní elasticitu.

Pohanka: na popraskané žilky
Rutin obsažený v pohance zvyšuje pružnost a pevnost cév, pomáhá při krvácejících dásních a zlepšuje křečové žíly a otoky nohou. Pokud vás tedy trápí rozšířené žilky třeba v obličeji, dopřejte si pravidelně pohankové müsli nebo pohankovou kaši.

Lněné semínko: zdroj omega-3 mastných kyselin
Pravidelná aplikace lněného oleje může pomoci při dehydrované a suché pokožce, kterou také ochrání před vznikem vrásek. Lněné semínko může být rovněž díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin a kyseliny alfa-linolenové dobrým pomocníkem také při léčbě akné. Přidejte si ho proto do ranního smoothie nebo müsli.

Kokosová voda: zpomaluje stárnutí pleti
Dostatečná hydratace je základ krásné pleti, to víme všechny. Kokosová voda nejen skvěle hydratuje, protože je to přírodní izotonický nápoj, ale navíc vám dodá i potřebné minerály. Voda z mladých kokosů dále obsahuje kyselinu laurovou a cytokininy, které působí proti stárnutí buněk a tkání .
Pomáhají udržovat pojivovou tkáň hydratovanou a silnou.

Článek Jak jíst zdravě na cestách
Jak jíst zdravě na cestách

Minimálně na jednu dovolenou ročně vyráží snad každý. Pokud jste se rozhodli pro hotel all inclusive, stravu řešit nemus..

ČÍST
Článek Dýňový Halloween
Dýňový Halloween

Halloween neboli svátek Všech svatých, je anglosaský lidový svátek pocházející z Irska, se slaví 31. října především v U..

ČÍST

Produkty z článku:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
500 g
Mogador Sušená syrovátka instantní nápoj 500 g
Mogador Sušená syrovátka instantní nápoj 500 g
92 g
Grešík Čaje 4 světadílů China Sencha zelený čaj 70 g
Grešík Čaje 4 světadílů China Sencha zelený čaj 70 g

63 Kč

403 g
PROBIO Pohanka lámanka 400 g BIO
PROBIO Pohanka lámanka 400 g BIO

66 Kč

250 g
Iswari Len hnědý mletý 250 g Bio
Iswari Len hnědý mletý 250 g Bio
357 g
Pure Coco 100% kokosová voda 330ml
Pure Coco 100% kokosová voda 330ml
350 g
Nomina Kaše pohanková cereální 300g
Nomina Kaše pohanková cereální 300g

66 Kč

505 g
Health Link Lněný olej 250ml BIO
Health Link Lněný olej 250ml BIO

125 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení