Jak přežít podzim bez nachlazení?

leaf image

Chladné dny jsou jsou pro naši imunitu zatěžkávací zkouškou. Opakování je matka moudrosti, pojďme si proto připomenout základní rady, které výrazně zvýší vaše šance, že letos neulehnete do postele s nachlazením.

Article
 

1) Zpomalte a odpočívejte. Dokonce i něco tak jednoduchého jako slabá rýma může být znamením, že naše tělo stávkuje. Vezměte si to k srdci, zvyšte příjem tekutin a snažte se po dobu několika dní spát alespoň o hodinu déle. Zrušte schůzky a povinnosti, které mohou počkat do doby, až se budete cítit lépe.

2) Vyhněte se jídlu a pití, které mohou oslabit imunitu. Nadměrné množství cukru, rafinované škroby, kofein či alkohol mohou velmi oslabit schopnost našeho těla filtrovat toxiny. Pokud už se virus nebo bakterie snaží nad naším tělem převzít kontrolu, naše tělo má jen málo sil s nimi bojovat a eliminovat je.

3) Udělejte si čas na procházku a pohyb venku. To je vhodné zejména v chladnějších ranních nebo večerních hodinách. Kombinace zvýšení průtoku krve a kyslíku může osvěžit vaši mysl a pomůže s procesem detoxikace.

4) Zvyšte příjem vody a horkých tekutin. Čistá voda poskytuje podporu orgánům a pomáhá při odplavování toxinů. Horké tekutiny, jako jsou například bylinné čaje, pomohou snížit koncentraci hlenu, uklidnit krk a žaludeční sliznici a mohou pomoci s dýcháním. Čaje, které obsahují eukalyptus, mátu peprnou, citron a kořen ibišku, jsou velmi užitečné zejména při podpoře imunitního systému a jako obrana proti virům. Výborné preventivní účinky má i rakytníkový čaj.

5) Zvyšte příjem vitamínů ze stravy. Zdravá jídla rozhodně nemusí nákladná - třeba takové kysané zelí je nejen skvělou zásobárnou vitaminů a minerálů, ale funguje i jako přirozené probiotikum - příznivě ovlivňuje trávení a podporuje imunitu. Doslova vitamínovou bombou může být smoothie z čersvého ovoce a zeleniny, doplněné třeba ořechy, semínky nebo vločkami pro zvýšení výživové hodnoty.  

6) Přidejte jeden nebo i více imunitních podpůrných doplňků. Role antioxidantů v boji proti volným radikálům, které mohou přispět k nachlazení i jiným nemocem, nám je všeobecně známa. Ty nejběžnější, které nám pomáhají, zahrnují vitamin C, zinek , omega 3, vitamin D či stopové prvky. Tyto vitaminy a živiny potřebujeme pro každodenní zdraví a dobrou psychickou i fyzickou pohodu. Pokud máte symptomy nachlazení, poskytne to vašemu tělu podporu k obraně před vznikajícími nemocemi.

Článek Rýma a nachlazení - 10 osvědčených babských receptů
Rýma a nachlazení - 10 osvědčených babských receptů

Sice se říká, že neléčená rýma trvá sedm dní a léčená týden, přesto však existují roky prověřené postupy, která vám tent..

ČÍST
Článek Tajemství přepuštěného másla - Ghí
Tajemství přepuštěného másla - Ghí

Ghí, což je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo, zažívá v posledních letech opravdový boom, protože vědecké průzkumy u..

ČÍST

Produkty z článku:

375 g
Terezia Rakytníček Multivitaminové želatinky s rakytníkem 70 ks
Terezia Rakytníček Multivitaminové želatinky s rakytníkem 70 ks
84 g
Drana Magical Garden zázvor a mango 20 x 2.5 g
Drana Magical Garden zázvor a mango 20 x 2.5 g
780 g
Allnature Graviola Premium 100% šťáva 500ml
Allnature Graviola Premium 100% šťáva 500ml
525 g
Ovocňák Rakytníková šťáva 100% 250ml
Ovocňák Rakytníková šťáva 100% 250ml

135 Kč

6000 g
Vitamin D3 Efekt Kids 60 tablet
Vitamin D3 Efekt Kids 60 tablet
130 g
Loov Rakytník lyofilizovaný prášek 113g Bio
Loov Rakytník lyofilizovaný prášek 113g Bio
250 g
Allnature Vitamín C prášek Premium 250g
Allnature Vitamín C prášek Premium 250g
67 g
Apotheke BIO Zázvorový čaj s pomerančem 20x1,5g
Apotheke BIO Zázvorový čaj s pomerančem 20x1,5g

59 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení