Oleje a jejich prospěšnost pro zdraví

leaf image

Věděli jste, že vhodné za studena lisované oleje mohou účinně podpořit a udržet zdraví? Zároveň umí tělu dodat velké množství vitamínů a látek, které byste museli nahrazovat kvantem potravin. Takové oleje by se tak mohli nazývat novými elixíry zdraví. O jaké oleje jde?

Oleje

Dýňový olej se, stejně jako všechny oleje lisované za studena, řadí mezi raw potraviny. Také je nazýván lékárnou v kostce, díky bohatému složení minerálních látek. Obsahuje zinek,
který je zdrojem pro regenerační vlastnosti. Díky výskytu vysokého obsahu zinku se řadí mezi nejlepší rostlinné oleje.
Hořčičný olej má pro náš organismus optimální poměr omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Obsahuje karoten, vitamíny E, PP, B6, D, K a P.
Další výjimečný olej je hroznový – u nás v Ošatce jej zakoupíte v bio kvalitě, lisovaný za studena, a tak si uchová svou nezapomenutelnou chuť a vůni. Přispívá v boji s nadbytkem cholesterolu a tím příznivě ovlivňuje metabolismus. Hroznový olej je právem považován jako recept na zdraví, mládí a krásu. Je 50krát účinnější než vitamín E a 20krát účinnější než vitamín C, má vynikající omlazující účinky. Tento bio olej je ideálním společníkem pro dietu, zvyšuje totiž přirozenou chuť potravin učiní je jedinečnými.
Arašídový olej je významným zdrojem vitamínu B, je bohatý na bílkoviny a neobsahuje žádný cholesterol. Je to velmi výživný, stravitelný produkt, který je vhodný pro lidi všech věkových kategorií.
Makový olej ze semen modrého máku má vysoký obsah vápníku, hořčíku, nezanedbatelný je i podíl prvku železa a vitamínu E. Tento 100 % panenský olej lisovaný za studena má slabou vůni, příjemnou chuť a nemá žádné omamné účinky. Je bez přídavných barvících a konzervačních látek, čistě přírodní produkt.
Olej z vlašských ořechů obsahuje omega 3 esenciální mastné kyseliny. Její nedostatek se projevuje narušenou funkcí očí a mozku, zejména pokud nedostatek nastává v období růstu. blahodárně působí na nervový systém, zlepšuje paměť, napomáhá čištění krevního řečiště, podporuje vývoj tělních buněk, snižuje cholesterol a vyrovnává tlak. Udržuje zdravou mikroflóru ve střevech a chrání je proti rakovině.
Olej z lískových ořechů se řadí na vrchol většiny rostlinných olejů. Díky nízkému obsahu nasycených tuků je téměř 100 % stravitelný a pravidelným používáním snižuje riziko srdečních onemocnění až o 50 %. Olej z lískových ořechů je zdrojem zdraví, krásy a dobré nálady.

Pokud si vážíte svého zdraví a chcete pro něj udělat maximum, neměl by ve vaší kuchyni alespoň jeden z výše zmíněných olejů chybět.

Článek Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část
Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část

Na co je vhodný který určitý druh oleje?

ČÍST
Článek Kvašená zelenina - PICKLES
Kvašená zelenina - PICKLES

Pickles je kvašená zelenina. U nás známá hlavně jako kvašáky – rychlokvašené okurky nebo kysané zelí. Dnes se však dělá ..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení