Jak to chodí v Ošatce s obaly?

leaf image

Často se nás ptáte, jak je to máme s obaly. Posíláme stovky balíků měsíčně a to už je slušná hromada krabic a výplní. A my se snažíme, aby tahle hromada byla k přírodě a životnímu prostředí co možná nejšetrnější. Ekologické balení je pro nás aktuální téma, na kterém intenzivně pracujeme. Na prvním místě se držíme zásady, že jakýkoliv nový, i když ekologický, obal, je pro přírodu horší, než když znovu použijeme obaly, ve kterých nám dodávají zboží výrobci.

Article


KRABICE:

Pro balení vašich zásilek používáme opakovaně krabice, ve kterých nám chodí zboží od dodavatelů. Vzhledem k tomu, že pro vás udržujeme skladem více než 2 tisíce položek, máme o zásobu dobře postaráno :-) Máme tedy čisté svědomí, že v tomto ohledu z naší strany k navyšování obalů v celém prodejním řetězci nedochází.


VÝPLNĚ:

Stejně tak je to s výplněmi - do vašich balíčků přidáváme téměř výhradně jen výplně, které nám přišly spolu se zbožím od dodavatelů. Jsou mezi nimi často i výplně plastové, kterým tak dáváme šanci být ještě užitečné.

Někdy se vám zdá, že použitých výplní je v balíčku trochu moc a prosíte nás, abychom jejich počet zredukovali. Podívejme se na to však i z jiného pohledu - výrobky, které se během své cesty za vámi poškodí nebo rozlijí a poničí tak třeba i celou zásilku, jsou z našeho pohledu větším plýtváním než důkladné a pečlivé zabalení křehkých produktů. Zničené výrobky přijdou obvykle zcela nazmar, nové zboží za vámi musí najet další kilometry, poškozené zásilky se dopravují zpět do depa a k nám.. Bublinková folie je proto momentálně jedinou možností jak zajistit, aby vám marmeláda, ghíčko, olej nebo zeleninová šťáva dorazily v jednom kuse i přes tvrdé zacházení během přepravy a nemuseli jsme řešit reklamaci.


OSOBNÍ ODBĚR:

Pokud si zvolíte osobní odběr, nákup vám nově uložíme do tašky z odbouratelného škrobu, bez obsahu ropných derivátů. Taška je plně rozložitelná a vyrobená v Česku. Neputuje k nám přes celý svět a zároveň v přírodě neškodí. Pokud tašku už nebudete potřebovat, vyhoďte ji prosím do směsného odpadu, nikoliv do plastů.

Článek Nepodceňujte pitný režim
Nepodceňujte pitný režim

S nástupem léta se z médií valí poplašné informace o potřebě dodržovat pitný režim. Víte, k čemu je pitný režim vlastně ..

ČÍST
Článek Tradiční jídla o Velikonocích
Tradiční jídla o Velikonocích

Již brzy přijde svátek jara. Velikonoce. Všichni se těšíme, že si užijeme volna, budeme s rodinami. Většina z nás již ta..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení