Matcha tea – zelený zázrak

leaf image

Article

Za svou výjimečnost tento zelený mletý čaj vděčí především způsobu pěstování. Měsíc před sklizní jsou plantáže zastíněny a tak v jeho listech zásadně vzroste obsah chlorofylu. Díky tomu se matcha může pochlubit sytě zelenou barvou.

Nespornou předností je i způsob přípravy a konzumace. Matcha se na rozdíl od ostatních zelených čajů konzumuje včetně listů. Sušené listy jsou jemně a šetrně rozemlety a vzniklý prášek se pak šlehá s vodou. Aby byla příprava dokonalá, je nutné použít speciální bambusovou metličku, kterou se v misce šlehá čajový prášek s horkou vodou o teplotě 75 st. Celsia.

Uvádí se, že čaj matcha je až desetkrát silnější než běžný zelený čaj v sáčcích či sypaný. Tímto způsobem pití dochází k výrazně zvýšené konzumaci antioxidantů, minerálů (vápník, draslík, zinek, železo), vitamínů (beta karoten, vitamin E a C) a vlákniny oproti běžnému pití zeleného čaje. Obsahuje ještě další dvě důležité látky - l-theanin a theofyllin.

Matcha výrazně pomáhá při detoxikaci organismu. Obsahuje značné množství antioxidantů, zpomaluje stárnutí buněk, zlepšuje stav pokožky a pleti. Znatelně zlepšuje náladu, navozuje pocit klidu. Nezanedbatelnou roli hraje i při hubnutí, neboť zrychluje metabolismus, napomáhá spalování kalorií a potlačuje chuť k jídlu.

Kromě konzumace v podobě čaje se hojně využívá i jako přísada do nejrůznějších pokrmů, kterým propůjčuje lehce nasládlou a jemnou příchuť zeleného čaje.

Článek 5 tipů, jak neztloustnout po vánočním cukroví
5 tipů, jak neztloustnout po vánočním cukroví

Známe to všichni! Celý rok se těšíme na vánoční atmosféru, zdobení stromku a pečení vánočního cukroví. Jenže po Vánocích..

ČÍST
Článek Zdravé svačiny pro školáky
Zdravé svačiny pro školáky

Se začátkem školního roku se naše ratolesti vracejí do školy a my opět přemýšlíme, co jim zabalit na svačinu, aby jim jí..

ČÍST

Produkty z článku:

Bestseller
105 g
Čajová květina Matcha Tea zelený čaj 30 x 2 g BIO
Čajová květina Matcha Tea zelený čaj 30 x 2 g BIO

249 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení