Kokosový olej a jeho použití I.

leaf image

Přemýšlíte, k čemu je kokosový olej dobrý a jaké jsou jeho účinky? Pak pro vás máme spoustu odpovědí. Z tohoto zázračného oleje dokáže těžit nejen pokožka a vlasy, ale také nám dokáže pomoci při úbytku hmotnosti, zlepšení trávení či zvýšení imunity.
A co je tak zajímavého na kokosovém oleji? V jeho složení najdeme široké spektrum mastných kyselin, z toho několik druhů oblíbených nenasycených. Kromě toho obsahuje další skvělé složky, zejména vitamín E a K, a také minerály či železo.

Article

Kokosový olej na vlasy
Všimli jste si dlouhých a zářících vlasů žen z tropických oblastí? Pokud ano, pak věřte, že je to způsobeno téměř denním používáním kokosového oleje. Pomáhá zdravému růstu a činí vlasy lesklé a pevnější. Tento olej je vysoce účinný při snižování ztráty bílkovin, které by mohly vést k poškození vašich vlasů. Proto je velmi často zařazován jako složka při výrobě kondicionérů a balzámů. 

Jednoduchý kondicionér z kokosového oleje si můžete připravit také doma. Ke dvěma polévkovým lžícím kokosového oleje přidejte jednu lžíci oleje z jojoby nebo panenského olivového oleje . Příjemné svěží vůně pak docílíte přidáním esenciálního mátového oleje. Po smíchání všech ingrediencí naneste směs na vlasy a nechte pod koupací čepicí působit 15 až 30 minut. Vlasy můžete klidně zabalit i do ručníku, pokud doma čepici nenajdete. Směs vymyjte vlažnou vodou a vlasy můžete následně umýt klasickým oblíbeným šampónem.

Kokosový olej na pokožku
Tento olej má blahodárné účinky také na kůži jakéhokoliv typu. Příjemně ji zvlhčuje a na rozdíl od minerálních olejů jsme v jeho případě nezaznamenali vědci nežádoucí a nepříznivé účinky na pokožku. Již stovky let je proto používán k prevenci suchosti a odlupování kůže. Pomáhá také při léčbě různých kožních problémů, včetně lupenky, dermatitidy, ekzému a dalších kožních nedokonalostí. Právě proto kokosový olej tvoří základní složku různých výrobků pro péči o tělo, jako jsou mýdla, tělové a pleťové krémy.
Jednoduchou a osvěžující pleťovou masku připravíte z mixované okurky, olivového oleje, bio kokosového oleje a mátového aroma. Veškeré ingredience smíchejte a výsledný peeling naneste na obličej. Po chvilce působení šetrně omyjte. Při konečném smytí pokožku jemně peelingem promasírujte. Chcete-li dopřát péči pokožce celého těla, mrkněte na náš recept na šumivé koule do koupele.


Kokosový olej a zubní péče
Vápník je důležitou součástí našich zubů. Protože kokosový olej usnadňuje tělu vstřebávání vápníku, pomáhá tak posílení zubů. Pozitivně také ovlivňuje minimalizaci zubního kazu. Nedávné výzkumy naznačují, že kokosový olej by mohl být prospěšný při snižování tvorby zubního plaku. Pro zpestření čištění zubů si můžete vyrobit domácí zubní pastu z kokosového oleje. Potřebovat budete kromě rozehřátého oleje, mořskou sůl, jedlou sodu a mátové aroma.
Dnes jsme zrekapitulovali použití kokosového oleje a jeho účinky zejména v koupelně. Příště se podíváme, jak kokosový olej používat v kuchyni při pečení, smažení a vaření. Těšit se můžete na zdravé recepty a spoustu inspirace.

Článek Co vás v zimě zahřeje?
Co vás v zimě zahřeje?

Teploty pod nulou, sníh, mráz. Zkrátka zima, jaká má být. Nepatříte mezi horkokrevné šťastlivce a neustále přemýšlíte, j..

ČÍST
Článek Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část
Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část

Na co je vhodný který určitý druh oleje?

ČÍST

Produkty z článku:

767 g
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO

169 Kč

300 g
Allnature Kokosový olej ve spreji 300ml
Allnature Kokosový olej ve spreji 300ml
Akce -29%
1303 g
Allnature Kokosový olej panenský 1000 ml BIO
Allnature Kokosový olej panenský 1000 ml BIO

219 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení