Fenomén RAW food - co je do 42 se počítá!

leaf image

Výživový směr založený na konzumaci nevařených a průmyslově neupravených potravin. Základem je konzumace syrové stravy. Vyznavači RAW jsou přesvědčeni, že se výživová hodnota potravin zahřátých nad 42 stupňů C snižuje. Podle tohoto směru se vše „živé″ v potravinách ničí a tepelně upravená strava je „mrtvá″.

raw-food


A co mám tedy jíst?


Na talíř se dostane hlavně tepelně neupravovaná zelenina, ovoce, semena, luštěniny, obiloviny, ryby i mléko. V raw kuchyni nenajdou běžné spotřebiče uplatnění. Sporáky a trouby jsou nahrazeny mixéry, sušičkami, odšťavňovači a spiralizéry. Nedílnou součástí je i nakličování semen, namáčení obilovin i sušení potravin pro lepší uchovatelnost.

A co z toho budu mít?


Konzumace RAW FOOD je dnes populárním směrem a jeho zastánci uvádějí celou řadu výhod a pozitiv. Např. příjem vyššího obsahu živin, nižší příjem tuků, snížení příjmu nevhodných aditiv a cukrů, ekologicky šetrné stravování.

Ale co moje svíčková?


Pokud si i tak rádi pochutnáte na klasické domácí svíčkové se šesti, vyzkoušejte syrovou stravu třeba jen na nějaký čas. Každopádně doplnění našeho jídelníčku o RAW pokrmy můžeme jenom doporučit. Uspěchané jídlo dneška nabízí jen malý podíl zeleniny a ovoce, a tak nám může RAW strava přinést zvýšení podílu zdraví prospěšných látek.

Určitě některé RAW dobroty ochutnejte.

20.května 2015

Článek Zkuste péct zdravěji
Zkuste péct zdravěji

Když dojde na jídla, u kterých příprava vyžaduje čas, může se nám zdát složité nahrazovat zavedené suroviny jejich alter..

ČÍST
Článek Letní grilování
Letní grilování

Teď je ten krásný čas, kdy si nejčastěji užíváme voňavou pečínku z grilu. Příležitostí se dá najít nepřeberné množství –..

ČÍST

Produkty z článku:

51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka brazil 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka brazil 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka fíková 47 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka fíková 47 g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka kokos 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka kokos 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka meruňka 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka meruňka 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka třešeň 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka třešeň 47g

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení