Dýňový Halloween

leaf image

Halloween neboli svátek Všech svatých, je anglosaský lidový svátek pocházející z Irska, se slaví 31. října především v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Novém Zélandu nebo v Austrálii.

Article

Tento svátek má mnoho tradic, například se pečou strašidelné pamlsky, zahrady a domy se zdobí strašidelnými doplňky, děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s koledou.

Halloween je také spjatý s dýní, která se vydlabává a tvoří se z ní různé děsivé obličeje. Ale co dělat s vydlabanými kousky dýně? Pojďte si s námi uvařit dýňovou polévku nebo upéct dýňový koláč a strašidelné perníčky!
 

Dýně je jedna z druhů tykví, která pochází z Peru, kdy ji tam začali prvně využívat před 3 000 lety. Skládá se z 90 % vody a zbytek je tvořen vlákninou, která čistí organismus a podporuje trávení. Tato zelenina obsahuje vitamin C, B1 a B2, minerály, fruktózu a mnoho dalších látek, které přispívají našemu imunitnímu systému.

Článek Namíchejte si svůj salát
Namíchejte si svůj salát

Chcete si v naší kamenné prodejně pochutnat na svém oblíbeném salátu? Od září můžeme zavést váš salát jako novinku! Naví..

ČÍST
Článek Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem
Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem

V poslední době se objevuje na trhu neuvěřitelné množství mouky. Špaldová, žitná, celozrnná, bezlepková a spousty dalšíc..

ČÍST

Produkty z článku:

1010 g
Allnature Dýňové semínko loupané 1000 g
Allnature Dýňové semínko loupané 1000 g

193 Kč

250 g
Bohemia olej Olej dýňový 100 ml
Bohemia olej Olej dýňový 100 ml

121 Kč

750 g
Georg Kečup dýňový 450ml Bio
Georg Kečup dýňový 450ml Bio
103 g
PROBIO Dýňová semena 100 g BIO
PROBIO Dýňová semena 100 g BIO

49 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení