Zpříjemněte si cestování

leaf image

Máme tu pomalu léto a s ním i cestování, které může být někdy hodně náročné. Přinášíme vám pár vyzkoušených vychytávek, které vám cestu mohou usnadnit.

Article

1. Častou komplikací při cestování letadlem je bolest uší, způsobená změnou tlaku. Často potrápí nejen nás dospělé, ale zejména malé děti, pro které je pak cesta na dovolenou opravdu nepříjemným zážitkem. Klasická doporučení - zívat, žvýkat žvýkačku nebo cucat bonbón, případně u malých dětí použít dudlík nebo kojit, můžete doplnit inhalací vhodných éterických olejů, které uvolní dýchací cesty, sníží otok nosní sliznice a umožní vzduchu lépe proudit Eustachovou trubicí. Stačí 2x-3x stříknout na kapesník a vdechovat během odletu a přistání.

2. Dlouhé stání či sezení, teplo, těsné oblečení a obuv - to vše může způsobit velmi nepříjemné pocity v dolních končetinách, známé jako "těžké nohy". Prevencí tohoto stavu je volné a prodyšné oblečení i obuv, časté zastávky spojené s protažením a osvěžování nohou pomocí studené vody nebo chladícího spreje.

3. Cestovní nevolnost neboli kinetóza dokáže pořádně potrápit děti i dospělé. Jakou prevenci i rychlou pomoc ve chvíli, kdy nejde zastavit a nadýchat se čerstvého vzduchu, zkuste použít aromaesenciální roll-on. Vůně mandarinky, citronu a máty dokážet nevolnost potlačit a zklidnit podrážděný žaludek.

4. Nezapomněli jsme něco? Nezůstaneme stát v zácpě? Jak zabavit děti, aby ještě pár hodin vydržely v klidu sedět? Není divu, že bolest hlavy a stres se často objeví už krátce po nasednutí do auta. Kromě pečlivého plánování cesty a důkladné přípravy příručního zavazadla doporučujeme mít po ruce i roll-on proti stresu a roll-on proti bolesti hlavy. Stačí přetřít zápěstí, pár hlubokých nádechů a výdechů a nervozita je hned o něco menší..

5. Ne vždy máme na cestách šanci si umýt roce vodou a mýdlem. Jako rychlé řešení doporučujeme mít u sebe vždy antibakteriální gel v kabelkovém balení. Vybírejte varianty s přírodním složením, které můžete s klidným svědomím použít i pro děti od tří let.

Článek Domácí těstoviny s lepkem i bez
Domácí těstoviny s lepkem i bez

S jarem do našich jídelníčků přirozeně zařazujeme lehčí jídla. Z těstovin můžeme vytvořit lahodný hlavní chod ale i svěž..

ČÍST
Článek 10 tipů pro zdravější grilování
10 tipů pro zdravější grilování

Grilování máme možná spojené s představou nemístného přejídání se mastnými „dobrotami“, polotovarovými klobáskami ze sup..

ČÍST

Produkty z článku:

Puressentiel Roll-on při cestovní nevolnosti 5ml
Puressentiel Roll-on při cestovní nevolnosti 5ml
Puressentiel Roll-on proti bodnutí hmyzem 5ml
Puressentiel Roll-on proti bodnutí hmyzem 5ml
Puressentiel Sprej pro lepší dýchání 20ml
Puressentiel Sprej pro lepší dýchání 20ml
Puressentiel Roll-on proti stresu 5ml
Puressentiel Roll-on proti stresu 5ml
Puressentiel Antibakteriální gel na ruce 80ml
Puressentiel Antibakteriální gel na ruce 80ml
Puressentiel Roll-on proti bolesti hlavy 5ml
Puressentiel Roll-on proti bolesti hlavy 5ml

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení