Imunita

leaf image

Nastává podzim a s ním přichází i chladnější a deštivější počasí. Aby lidský organismus zvládl ve zdraví přežít i v nepříznivých podmínkách, příroda ho vybavila obranyschopností – imunitou.

imunita


Imunitu může ovlivnit v pozitivním i negativním smyslu spousta věcí. Ať už je to vhodně volené oblečení, ale i psychika má na obranyschopnost vliv.

Čím můžeme my naše tělo podpořit? Už staletí je známý vliv různých rostlinných preparátů na lidský imunitní systém. Již naše babičky se vybavovaly na zimu zásobami bylin a plodů, které doplňovaly vitamíny a podporovaly správnou funkci organismu.

V současné době pozorujeme opět návrat k přírodě a s ním i znovuobjevování blahodárných účinků přírodních zdrojů.

Hodně se setkáváme s využitím tradičních šípků, ale i nových produktů, jako je třeba GOJI neboli Kustovnice čínská. Plody kustovnice jsou bohaté na vitamíny skupiny B, aminokyseliny a stopové prvky. Obsahové látky mají antioxidační účinek a mohou organismu pomoci zajistit správnou funkci imunitního systému. Více o GOJI naleznete v článku o goji.

V poslední době se také začaly opět používat plody rakytníku, které obsahují velké množství vitaminů. Plody rakytníku léčí kožní nemoci, žaludeční vředy, poranění, revmatismus a tlumí bolesti.

Dejte přírodě šanci a připravte si rakytníkový čaj


Článek Kokosový olej a jeho použití II.
Kokosový olej a jeho použití II.

V předchozím článku jsme se podívali na kokosový olej a jeho účinky zejména v koupelně. Nyní je čas zahřešit si zdravěji..

ČÍST
Článek S přírodním sladidlem Natusweet Stevia se nemusíte vzdát sladké dobroty.
S přírodním sladidlem Natusweet Stevia se nemusíte vzdát sladké dobroty.

Sortiment sladidel Natusweet lze použít v kuchyni i v cukrárně. Dostanete nejvyšší kvalitu sladidel ze stévie.

ČÍST

Produkty z článku:

105 g
Country Life Kustovnice cizí Goji 100 g
Country Life Kustovnice cizí Goji 100 g
92 g
Grešík Šípek oplodí čaj 70 g
Grešík Šípek oplodí čaj 70 g

59 Kč

125 g
Grešík Bylinné kapky Rakytník 50ml
Grešík Bylinné kapky Rakytník 50ml

105 Kč

92 g
Grešík sušené ovoce Rakytník plod 70g
Grešík sušené ovoce Rakytník plod 70g

83 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení