5 tipů, jak neztloustnout po vánočním cukroví

leaf image

Známe to všichni! Celý rok se těšíme na vánoční atmosféru, zdobení stromku a pečení vánočního cukroví. Jenže po Vánocích radši nevstupujeme na váhu, protože už na oblečení poznáme, že jsme ztloustly a přijdou výčitky, proč jsme to cukroví vůbec jedli. Letos s tím, ale můžeme společně zatočit! Máme pro Vás 8 tipů, jak neztloustnout po vánočním cukroví!

Article

1.Nahraďte bílou mouku


Pokuste se vyhnout bílé mouce, protože neobsahuje žádné cenné vitamíny, minerály, vlákninu, překyseluje organismus a zhoršuje trávení. Bílou nahradíte nejlépe žitnou moukou, špaldovou, pohankovou, nebo dalšími variantami.

2. Bílý cukr


Bílý cukr nahraďte přírodními sirupy, například javorovým, agávovým, kukuřičným, rýžovým, atd... Ale opatrně! Sirupy mají stejnou kalorickou hodnotu jako cukr.

3. Nahraďte kypřící prášek


Kypřící prášek představuje pro tělo zátěž a je dobré ho nahradit vinným kamenem, který neobsahuje fosfát.

4. Žádné krémy!


Pokud přestanete připravovat časově náročné krémy, tak ušetříte nejen svůj čas, ale také trávení. Místo krému použijte kvalitní džem bez přidaného cukru.

5. Neobalujte cukroví v dalším cukru


Neobalujte cukroví v cukru!

TIP od nás!

Dejte si jen pár kousků denně a například jen jako "svačinu", nejlépe dopolední. Abychom nahradili větší příjem energie během Vánoc, tak je nejlepší každý den zařadit do svého programu procházky, či jiný pohyb.


Upečte si nepracné špaldové pracny!

Článek Energie po ruce: Co si sbalit na svačinu do zimních hor?
Energie po ruce: Co si sbalit na svačinu do zimních hor?

Ať už se do hor chystáte na jednodenní výlet nebo víkendovou lyžovačku, měli byste si s sebou sbalit i něco k zakousnutí..

ČÍST
Článek Detoxikace, půst? Jak se vám líbí...
Detoxikace, půst? Jak se vám líbí...

Období masopustu a tučnějších zimních jídel je už pomalu za námi a začíná doba půstu, kdy se tradičně jedlo málo a vynec..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení