5 superpotravin, které (možná) ještě neznáte

leaf image

Také si dáváte do nového roku předsevzetí? Pokud ano, letos byste do nich rozhodně měli zahrnout konzumaci superpotravin. Na rozdíl od hubnutí vás jejich ochutnávání bude bavit a váš organismus bude vrnět blahem. Kterými potravinami prospějete svému tělu nejvíc?





Kakaové boby - když mlsání není hřích


S kakaem se vrátíme na skok do Jižní Ameriky, kde starověcí Mayové používali kakaové boby jako platidlo. Nápoj z kakaových bobů, čokoládu, si pak mohli dovolit jen ti nejbohatší.

Proč byste si měli kakaové boby pořídit?


Kakaové boby vynikají vysokým obsahem fenyletylaminu, tedy hormonem zvaným také "droga zamilovaných". Proto se také cítíte po zbaštění tabulky čokolády tak blaženě. Kromě toho obsahují kofein, který zvyšuje bdělost, zlepšuje koncentraci a podporuje hubnutí. Z minerálů najdete v kakaových bobech především hořčík, chrom a draslík.

Jak si kakaové boby dopřávat?


Drcené kakaové boby se skvělé hodí do kaší nebo smoothie. Rozmixujte třeba mléko s banánem a několika kakaovými boby a máte o snídani vystaráno. Nebo si kupte čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Dva čtverečky (20 g) mají jenom 120 kcal, a tak si můžete čokoládu dopřát i při redukčním jídelníčku.
Udělejte si:
 Sladká raw svačina
 Domácí Nutella

Článek Život bez lepku - zaklínadlo glutenFree
Život bez lepku - zaklínadlo glutenFree

Bezlepková dieta vylučuje ze stravy gluten (lepek). Lepek je směs bílkovin obsažených v obilovinách, jako je pšenice, je..

ČÍST
Článek Vyrobte si vlastní přírodní čistící prostředky
Vyrobte si vlastní přírodní čistící prostředky

Chcete mít domácnost jako ze škatulky a zároveň mít doma zdravé prostředí? Zapomeňte na běžné čistící prostředky plné ch..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení